Der Blog von Dirk Hohnsträter
Newsletter

Wortwörtlich (81): 64 Drinks

James Bond zählt zu denjenigen Filmhelden, die am exzessivsten konsumieren. Doch bereits in Ian Flemings Romanen hielt sich 007 nicht zurück. So fand ein Experte heraus, dass der Agent im elften Bond-Buch, On Her Majesty’s Secret Service, nicht weniger als 64 Drinks zu sich nahm:

„According to one Bondologist, these include: unspecified quantities of Pouilly-Fuissé white wine, Taittinger champagne, Mouton Rothschild ’53 claret, calvados, Krug champagne, three bourbons with water, four vodka and tonics, two double brandy and ginger ales, two whisky and sodas, three double vodka martinis, two double bourbons on the rocks, at least one glass of neat whisky, a flask of Enzian schnapps, Marsala wine, the better part of a bottle of fiery Algerian wine (served by M), two more Scotch whiskies, half a pint of I.W. Harper bourbon, a Jack Daniel’s Tennessee whisky with water, on the rocks, a bottle of Riquewihr wine, four steins of Franziskaner beer, and a double Steinhäger gin.“

Quelle: Ben MacIntyre: For Your Eyes Only. Ian Fleming and James Bond. London 2008 via http://www.futilitycloset.com/2015/10/28/thirsty-work/ (Abrufdatum 2. November 2015)

2. November 2015